Sunkiai galiu patikėti, kad jau tas metų laikas, bet atostogos prasideda nuo Padėkos dienos, kuri kitą savaitgalį švenčiama Kanadoje! Žinoma, tai reiškia, kad atėjo laikas Padėkos dienos receptų idėjų rinkiniui! Padėkos diena – tai įtempta maisto gaminimo diena, prasidedanti ryte sočiais pusryčiais ar priešpiečiais, o po pietų pereinama prie užkandžių/užkandžių, o galiausiai – didelis valgis, kurį paprastai sudaro kalakutienos ar kitokio kepsnio, kelių pusių ir deserto! Kokia tikrai skani diena! Mano burna jau ašaroja vien pagalvojus apie visą gerą maistą! Tačiau tikras malonumas man prasideda kitą dieną, kai ateina laikas pradėti sugalvoti skanių būdų, kaip panaudoti visus likučius!
Sėkmingos Padėkos dienos gudrybė – praleisti dieną, kurioje gausu skanaus maisto, o ne taip apsinešę maisto gaminimu, kad neturėtumėte galimybės juo mėgautis, o tai reiškia, kad turite šiek tiek planuoti. Daugelis desertų gali būti gaminami kelioms dienoms į priekį, todėl tai yra gera vieta pradėti, o po to – spanguolių padažas ir troškiniai, kuriuos dažnai galima paruošti kitą dieną, o tada tiesiog kepti didžiąją dieną. Be to, kad turiu spintos dydžio virtuvę, mano orkaitė yra mažytė ir joje vos telpa viena didelė kepimo skarda, todėl pamirškite kepti troškinį kartu su kalakutu. Aš dažniausiai stengiuosi apriboti savo šonus iki vieno troškintuvo, kuriam reikia orkaitės laiko, ir jį įdedu kalakutui iškepus, kol jis ilsisi ir skaptuojamas. Kitas yra paprastas viryklės viršus, bet kas nori stovėti virš viryklės virtuvėje, kai turite svečių, tai ištraukite lėtą viryklę ir pasinaudokite ja! Lėtoje viryklėje galima gaminti daug troškinių, be tokių dalykų kaip bulvių košė, keptos bulvės ir kt.
Kokie yra jūsų mėgstamiausi Padėkos dienos taupymo patarimai?