
Actas kopūstų salotos
Paruošimo laikas:10 minučių Virimo laikas:5 minutės Bendras laikas:15 minučių Porcijos: 16
Kopūstų salotos be majonezo saldžiame ir aštriame acto padaže!
ingridientai
- 8 puodeliai žalių kopūstų, susmulkintų arba smulkiai pjaustytų
- 1 puodelis morkos, susmulkintos arba smulkiai pjaustytos
- 1/2 puodelio obuolių sidro acto
- 1/4 stiklinės cukraus (arba medaus)
- 1/4 puodelio augalinio aliejaus
- 2 šaukštai dižono garstyčių (nebūtina)
- 1 arbatinis šaukštelis sausų garstyčių
- 1 arbatinis šaukštelis salierų sėklų
- 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
- 1/2 arbatinio šaukštelio pipirų
kryptys
- Sumaišykite kopūstus ir morkas.
- Nedideliame puode ant vidutinės ugnies sumaišykite actą, cukrų, aliejų, dižono garstyčias, džiovintas garstyčias, salierų sėklas, druską ir pipirus ir maišykite, kol cukrus išsilydys į padažą, prieš leiskite jam atvėsti.
- Supilkite kopūstus ir morkas su padažu ir mėgaukitės!
Patarimas: Kopūstą plonai supjaustykite mandolina ir stambiai supjaustykite peiliu.
Patarimas: Prieš patiekdami leiskite salotą porą valandų pastovėti inde šaldytuve, kad skoniai susimaišytų.
Parinktis: Kai kuriuos arba visus žaliuosius kopūstus pakeiskite raudonaisiais kopūstais.
Parinktis: Pridėkite daugiau daržovių!
Parinktis: Pakeiskite obuolių sidro actą kitu actu arba šviežiomis citrinos sultimis, laimo sultimis ir pan.
Parinktis: Į padažą pridėkite bet kokių norimų prieskonių!
Parinktis: Įdėkite arba pakeiskite dalį garstyčių grūdėtomis garstyčiomis.
Parinktis: Į padažą įpilkite karšto padažo!
Parinktis: Išmeskite cukrų, jei mėgstate savo salotą be jokio saldumo!
Parinktis: Pakeiskite cukrų ruduoju cukrumi, medumi, klevų sirupu ir pan.
Parinktis: Įdėkite šviežių kapotų žolelių, tokių kaip petražolės, kalendra, krapai, bazilikas ir kt.
Parinktis: Įdėkite 1/4 puodelio susmulkinto svogūno.
Parinktis: Sudėkite pjaustytus žalius svogūnus.

