Švelni ir kreminė moliūgų sriuba!
Ruduo atėjo su vienu iš mano mėgstamiausių patiekalų, moliūgų, ir ši lengva moliūgų sriuba yra puikus būdas ja mėgautis! Tai labai paprasta sriuba, kuri prasideda nuo svogūnų, morkų, salierų, kubeliais pjaustyto sviestmedžio moliūgo ir sultinio, kurie troškinami, kol daržovės suminkštės, o po to sutrinkite iki vientisos masės. Ši pagrindinė versija yra nuostabi ir galite ją pakeisti pridėdami skonių! Man patinka pridėti čiobrelių, šalavijų, rozmarinų ir obuolių, kad išryškinčiau rudens skonį, bet galite pridėti visko, ko norite! (Receptą rasite žemiau!) Ši sriuba bus puikus garnyras ar net pagrindinis patiekalas, jei įdėsite šiek tiek šoninės, dešros, riešutų, sūrio ir t. t., ir ji bus puiki tiek šilta, tiek atšaldyta!
Butternut moliūgų sriuba
Paruošimo laikas:10 minučių Virimo laikas:20 minučių Bendras laikas:30 minučių Porcijos: 4
Švelni ir kreminė moliūgų sriuba!
ingredientai
- 1 valgomasis šaukštas aliejaus
- 1 puodelis svogūno, supjaustyto kubeliais
- 1 puodelis morkų, supjaustytų kubeliais
- 1 puodelis salierų, supjaustytų kubeliais
- 3 skiltelės česnako, susmulkintos
- 1 arbatinis šaukštelis čiobrelių, susmulkintų
- 1 arbatinis šaukštelis šalavijas, susmulkintas
- 1 arbatinis šaukštelis rozmarinas, susmulkintas
- 2 svarai riešutinio moliūgo, nulupti, išskobti sėklomis ir supjaustyti kubeliais
- 1 „granny Smith” obuolys, nuluptas, be sėklų ir supjaustytas kubeliais (nebūtina)
- druskos ir pipirų pagal skonį
kryptys
- Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, suberkite svogūną, morką ir salierą ir kepkite, kol suminkštės, maždaug 5–7 minutes.
- Įpilkite česnako, čiobrelių, šalavijų ir rozmarinų ir kepkite, kol pasidarys kvapnus, maždaug minutę.
- Supilkite sultinį, moliūgą ir obuolį, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite, kol moliūgas suminkštės, maždaug 15 minučių.
- Sutrinkite iki vientisos masės, pagal skonį pagardinkite druska, pipirais ir skanaukite!
Lėta viryklė: Viską sumeskite į lėtą viryklę ir virkite ant LOW 6-8 valandas arba ant aukšto lygio 3-4 valandas, prieš trindami.
Variantas: Įdėkite 1 šaukštą kario miltelių.
Variantas: Įdėkite 1 valgomąjį šaukštą tailandietiško raudonojo kario pastos.
Variantas: Įdėkite 1 valgomąjį šaukštą imbiero, susmulkinto / susmulkinto.
Variantas: Įpilkite 1 šaukštą klevų sirupo.
Variantas: Įdėkite 1 žiupsnelį muskato riešuto.
Variantas: Įdėkite 1 žiupsnelį cinamono.
Variantas: Pabaigoje įpilkite 1/2 puodelio riebios/plaktos grietinėlės (arba kokosų pieno).
Variantas: Įdėkite 1/4 puodelio Parmigiano reggiano (parmezano), tarkuoto, netoli pabaigos.
Variantas: Į sultinį įpilkite 1/4 puodelio mėlynojo pelėsinio sūrio, ištirpinto!
Variantas: Papuoškite virta ir sutrupinta šonine!
Variantas: Papuoškite pepitomis.
Variantas: Papuoškite čili traškučiu!