Ant iešmelių kepta vištiena su sviestu, česnaku ir parmezanu su citrinos užuominomis!
Vasara – laikas kepti ant grotelių, o šie ant grotelių kepti vištienos iešmeliai su sviestu, česnaku, parmezanu ir citrina yra vieni iš mano mėgstamiausių! Šis receptas yra toks pat paprastas, kaip pagardinti vištieną (man patinka cajun prieskoniai), susukti į iešmelius ir kepti ant grotelių, aptepti česnako, sviesto, parmezano ir citrinų mišiniu, kol ji kepa. Parmezanas su lydytu ir prilimpančiu prie vištienos ir česnakiniu sviestu užkrės savo skonius visur! Vištiena iškepama vos per kelias minutes, o iškepus galėsite ja mėgautis tiesiai ant lėkštės su sočiu maistu!
Česnakinė parmezano kepta vištiena
Paruošimo laikas:10 minučių Virimo laikas:10 minučių Bendras laikas:20 minučių Porcijos: 4
Ant iešmelių kepta vištiena su sviestu, česnaku ir parmezanu su citrinos užuominomis!
ingridientai
- 4 šaukštai sviesto
- 3 šaukštai parmigiano reggiano (parmezano sūrio), tarkuoto
- 4 skiltelės česnako, susmulkintos
- 1 žiupsnelis raudonųjų pipirų dribsnių (nebūtina)
- 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių
- 1 valgomasis šaukštas petražolių, kapotų
- 1 svaras be kaulų ir be odos vištienos krūtinėlės arba šlaunelės, supjaustytos kąsnio dydžio gabalėliais
- 1 arbatinis šaukštelis cajun prieskonių (nuoroda)
Česnakiniam parmezano padažui:
Ant grotelių keptai vištienai:
kryptys
- Ant vidutinės ir mažos ugnies ištirpinkite sviestą su parmezanu, česnaku ir raudonųjų pipirų dribsniais, prieš išjunkite ugnį ir sumaišykite su citrinos sultimis ir petražolėmis.
- Pagardinkite vištieną cajun prieskoniais, susmulkinkite ir kepkite ant vidutinės-stiprios ugnies, apibarstydami česnakiniu parmezano mišiniu, kol iškeps ir lengvai apkeps iš abiejų pusių, maždaug 2–4 minutes kiekvienoje pusėje.
Česnakiniam parmezano padažui:
Ant grotelių keptai vištienai:
Variantas: Vietoj cajun prieskonių tiesiog pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
Variantas: Vietoj cajun prieskonių naudokite: 1 arbatinį šaukštelį paprikos, 1/2 arbatinio šaukštelio svogūnų miltelių, 1/2 arbatinio šaukštelio česnako miltelių, 1/4 šaukštelio druskos, 1/4 šaukštelio pipirų.
Variantas: Į česnakinį parmezano sviestą pagal skonį įpilkite aštraus padažo.
Variantas: Į česnakinį parmezano sviestą įpilkite šlakelį Vusteršyro padažo.