Cukinijos ir kukurūzų pesto Orzo
Paruošimo laikas:10 minučių Virimo laikas:20 minučių Bendras laikas:30 minučių Porcijos: 6
Vasariški švieži makaronai su cukinijomis, kukurūzais ir gausiu bazilikų pesto su šviežiais pomidorais ir mocarela!
ingredientai
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 vidutinio dydžio svogūnas, supjaustytas kubeliais
- 2 skiltelės česnako, susmulkintos
- 2 puodeliai vištienos sultinio (nuoroda) (arba daržovių sultinio (nuoroda))
- 1 puodelis orzo (ar kitų makaronų), išskalauti (be glitimo, be glitimo)
- 1 (15,5 uncijos) skardinė avinžirnių, nuplautų ir nusausintų (arba 1 1/2 puodelio virtų pupelių, iš 1/2 puodelio sausų)
- 2 vidutinės cukinijos, supjaustytos griežinėliais arba kubeliais
- 1 puodelis kukurūzų, šviežių arba šaldytų (nebūtina)
- 1/4 puodelio parmigiano reggiano (parmezano sūrio), tarkuoto
- 1/2 puodelio bazilikų pesto (nuoroda)
- druskos ir pipirų pagal skonį
- 1 puodelis pomidorų, supjaustytų kubeliais (nebūtina)
- 1 rutulys šviežios mocarelos, supjaustytas kubeliais (nebūtina)
- 2 šaukštai baziliko, plonais griežinėliais
kryptys
- Didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, suberkite svogūną ir kepkite, kol suminkštės, apie 3–5 minutes.
- Įdėkite česnaką ir kepkite, kol suminkštės, maždaug minutę.
- Supilkite sultinį, orzo, avinžirnius ir cukinijas, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite, kol orzo išvirs, maždaug 8 minutes.
- Sumaišykite kukurūzus, parmezaną ir pesto, prieš pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
- Patiekite su kubeliais pjaustytais pomidorais, mocarela ir griežinėliais pjaustytu baziliku!
Variantas: Įdėkite žiupsnelį raudonųjų pipirų dribsnių kartu su česnaku.
Variantas: Pabaigoje įpilkite 1 šaukštą citrinos sulčių ir (arba) 1 arbatinį šaukštelį citrinos žievelės.
Variantas: Šviežią mocarelą pakeiskite burrata.
Variantas: Papuoškite parmezanu pagal skonį.
Variantas: Papuoškite 2 žaliais svogūnais, plonais griežinėliais.
Variantas: Papuoškite 2 šaukštais kapotų mėtų.