Graikiški vištienos kukuliai ir Orzo
Paruošimo laikas:15 minučių Virimo laikas:25 minutes Bendras laikas:40 minučių Porcijos: 4
Skanūs graikiško stiliaus vištienos kukuliai patiekiami virš Viduržemio jūros regiono orzo!
ingredientai
- 1 svaras maltos vištienos
- 1 nedidelis svogūnas, sutarkuotas
- 2 šaukštai susmulkintų mėtų (arba 2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų mėtų)
- 2 šaukštai susmulkintų krapų (arba 2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų krapų)
- 2 šaukštai kapotų petražolių (arba 2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų petražolių)
- 2 skiltelės česnako, susmulkintos/tarkuotos
- 1/2 arbatinio šaukštelio maltų kmynų
- 1/2 arbatinio šaukštelio maltos kalendros
- 1/4 arbatinio šaukštelio malto cinamono
- 1/2 arbatinio šaukštelio druskos
- 1/2 arbatinio šaukštelio pipirų
- 1 arbatinis šaukštelis raudonėlio
- 1 arbatinis šaukštelis citrinos žievelės
- 1 didelis kiaušinis
- 1/3 puodelio duonos trupinių (be glitimo, be glitimo)
- 1/4 puodelio fetos, susmulkintos (nebūtina)
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
- 1 nedidelis svogūnas, supjaustytas kubeliais
- 2 skiltelės česnako, susmulkintos
- 1 puodelis orzo (ar kitų mažų makaronų) (be glitimo, be glitimo)
- 2 1/2 stiklinės vištienos sultinio
- 1 arbatinis šaukštelis raudonėlio
- 1/4 puodelio kapotų kalamata alyvuogių
- 1/4 puodelio skrudintų raudonųjų paprikų (nuoroda), susmulkintų
- 1 valgomasis šaukštas šviežių citrinų sulčių
- 1 arbatinis šaukštelis citrinos žievelės
- 1 valgomasis šaukštas krapų, susmulkintų
- 1 valgomasis šaukštas mėtų, susmulkintų
- 1 valgomasis šaukštas petražolių, kapotų
- 1/4 puodelio fetos, susmulkintos
- 1 puodelis pomidorų, supjaustytų kubeliais
- 1 puodelis agurko, supjaustyto kubeliais
Mėsos kukuliams:
Dėl orzo:
kryptys
- Viską gerai išmaišykite, suformuokite 2 šaukštus rutuliukų, dėkite į kepimo skardą ir kepkite iki 400F/200C įkaitintoje orkaitėje, kol iškeps ir švelniai auksinės rudos spalvos, apie 25-30 min.
- Tuo tarpu didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, suberkite svogūną ir kepkite, kol suminkštės, apie 5–7 minutes.
- Įdėkite česnaką ir kepkite, kol pasidarys kvapnus, maždaug minutę.
- Įpilkite orzo, sultinio ir raudonėlio, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite, kol orzo išvirs, maždaug 8–10 minučių.
- Sumaišykite alyvuoges, skrudintas raudonąsias paprikas, citrinos sultis ir žievelę, krapus, mėtas, petražoles ir fetą.
- Patiekite orzo su mėsos kukuliais, pomidorais ir agurkais.
Mėsos kukuliams:
Dėl orzo:
Patarimas: Svogūną, mėtas, krapus ir petražoles susmulkinkite virtuviniu kombainu.
Variantas: Sudėkite 1 puodelį cukinijų, sutarkuotų ir išspaustų, kad pašalintumėte skysčio perteklių į paplotėlius!
Mitybos faktai: Kalorijos 407, Riebalai 20,2g (Sočiųjų 6,6g, Trans 0), Cholesterolis 160 mg, natrio 1193 mg, angliavandeniai 29 g (Skaidulos 4,1g, Cukrus 5,8g), Baltymai 29g
Mityba pagal: