
Vištienos enchilada stiliaus įdaras patiekiamas atvirkštinio nacho stiliaus su tortilijos traškučiais viršuje, padengtas lydytu sūriu.
Tai smagus patiekalas, kai vištienos enchilada stiliaus įdaras kepamas keptuvėje, o į viršų įdedami tortilijos traškučiai, prieš tai pabarstydami sūriu ir jį ištirpindami. Tai tarsi nachos viršuje, vištienos enchiladas apačioje ir yra traškūs, sūrūs ir skanūs! Įdaras gaminamas iš maltos vištienos su taco prieskoniais, enchilados padažu, pupelėmis ir kukurūzais, o tortilijos traškučius galite apibarstyti mėgstamu nacho užpilu, pavyzdžiui: kalendra, žalieji svogūnai, svogūnai, laimo avokadas, gvakamolė, grietinė ir kt. Šį patiekalą gana lengva pagaminti, todėl jis puikiai tiks įtemptiems darbo vakarams ir tikrai pradžiugins tėtį šią Tėvo dieną!
Įkvėpta „One Skillet Saucy“ vištienos tortilijos „Enchilada“ ryžių kepimo ant pusiau iškepto derliaus

Keptuvė vištiena Enchiladas Nachos
Paruošimo laikas:10 minučių Virimo laikas:20 minučių Bendras laikas:30 minučių Porcijos: 6
Vištienos enchilada stiliaus įdaras patiekiamas atvirkštinio nacho stiliaus su tortilijos traškučiais viršuje, padengtas lydytu sūriu.
ingridientai
- 1 valgomasis šaukštas aliejaus
- 1 svaras maltos vištienos (arba kalakutienos, arba kiaulienos, ar jautienos)
- 1 svogūnas, supjaustytas kubeliais
- 2 skiltelės česnako, susmulkintos
- 2 šaukštai taco prieskonių
- 2 puodeliai Enchilada padažo
- 1 (14,5 uncijos) skardinė juodųjų pupelių, nuplaunama ir nusausinta
- 1 puodelis kukurūzų (šviežių arba šaldytų)
- 2 puodeliai tortilijos traškučių
- 2 puodeliai sūrio (Čederio ir (arba) Monterey Jack), susmulkinto
- 1 valgomasis šaukštas kalendros, kapotos (nebūtina)
- 2 žalieji svogūnai, supjaustyti griežinėliais (nebūtina)
- 1 avokadas, supjaustytas kubeliais (nebūtina)
kryptys
- Įkaitinkite aliejų didelėje, orkaitėje saugioje keptuvėje, ant vidutinės ugnies, sudėkite vištieną ir svogūną ir kepkite, kol iškeps, kol iškeps.
- Įpilkite česnako ir taco prieskonių, gerai išmaišykite ir kepkite, kol pasidarys kvapnus, maždaug minutę.
- Įpilkite Enchilada padažo, pupelių ir kukurūzų, užvirinkite ir virkite 5 minutes, prieš išjungdami ugnį.
- Į vištienos enchilados mišinį įmeskite tortilijos traškučius, kad jie išsiskirtų, pabarstykite sūriu ir virkite, kol sūris išsilydys, maždaug 2 minutes. (Pastaba: stebėkite jį būdami po broileriu.)
Parinktis: Įdėkite 1 kubeliais supjaustytą papriką kartu su svogūnais.
Parinktis: Įpilkite aštresnės ugnies su smulkintu čili pipiru adobo!
Parinktis: Viršų su mėgstamais nacho priedais!

